← НАЗАД НА БОЗА

„ Phang nga“ – островот 007

„ Phang nga“ – островот 007
1959 Читања

Phang nga е провинција во јужниот дел на Тајланд. Карактеристично за ова место се варовнички карпи што се издигаат вертикално од смарагдно зелени вода.

Провинцијата е како од Бога благословена, со своите зашеметувачки природни убавини, прекрасните пејзажи, спектакуларниот залив и неверојатните острови, Phang nga е геолошко чудно на земјата. Недопрените плажи, неверојатниот морски свет, недопрените пештери, егзотичните животни се во чудесна хармонија која сите оние кои го посетиле ова место ги остава без здив.

Треба да се напомене дека ова место, до пред снимањето на филмовите “The Man with the Golden Gun” и “The Beach”  беше непознато за светот, скриено до сечии очи, но оттогаш наваму  Phang nga е во врвот на најпосакуваните места за уживање.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk