Архива

октомври 2011

Пребарување

Сепак, зголеменото ниво на гликоза во крвта е забележано кај луѓето со неправилности во исхраната како што се касните оброци или целовремено грицкање. 40 до 50 % луѓето со оштетена гликозна интолеранција ќе се развие дијабетис  тип 2 во рок од 10 години, додека не се превземат превентивни мерки. Јапонските…