Celebrity

„The Doors“ се враќаат со изненадувања

Како вовед при обележувањето на 40-годишнината од објавувањето на легендарниот албум „L.A.Woman“, преостанатите членови на групата „The Doors“ се одлучиле да снимат нова песна со популарниот продуцент Скрилекс.

Во соработка со клавијатуристот Реј Манзерек, гитаристот Роби Кригер и тапанарот Џон Денсмор, продуцентот го објавил спотот за новата песна со наслов „Breakin’ A Sweat“.

–          И на Џими Морисон би му се допаднала песнава. Него го интересираа секакви жанрови, а главно беше сконцентриран на текстот од песната – секогаш ни велеше да не му се мешаме во текстовите, но беше отворен за било каков вид на музичка импровизација, – вели Мензерек за својот колега од бендот.

Покрај оваа песна, се спремаат и други изненадувања меѓу кои и песната „She Smells So Nice“. Песната е снимена пред 40 години, но од непознати причини не се нашла на гореспоменатиот албум.

http://www.youtube.com/watch?v=83UEnLOV1oE&feature=player_embedded

Напиши коментар