Celebrity

Ќе има „Hunger Games 2“!

Сценаристот Michael Arndt забрзано работи на продолжението на еден од најуспешните филмови во последно време, а снимањето би требало да започне уште оваа есен.

Во подготовките за „Hunger Games 2“ на Michael му помага сценаристот од филмот „Slumdog Millionaire“ – Simon Beaufoy, а целата продукција е на нозе бидејќи актерката Jennifer Lawrence во јануари почнува да го снима филмот „X-Man: First Class“.

Режисерот од првиот филм ќе биде заменет од страна на Francis Lawrence, најпознат по филмот „Јас сум легенда“ со Will Smith во главната улога.

Снимањето на сцените во кои игра Jennifer треба да почне уште кон крајот на летото, а засега не е познато кога филмот ќе може да се погледне во кината.

Напиши коментар