Celebrity

Нова атракција во „Disney“ со „Пиратите од Карибите“!

„Disney“ подготвува нова атракција за љубителите на Jack Sparrow кој го глуми Johnny Depp. Капетанот кој игра во популарниот филм за „Пиратите од Карибите“ од есен ќе има сопствено место во „Disney Hollywood Studios“, а авантурата ќе се вика „The Legend of Captain Jack Sparrow“.

Jason Roberts, продуцент за различни шоуа на „Walt Disney Imagineering“ изјавил:

–          Тоа ќе биде незаборавно искуство. Навистина навлеговме во приказната за Sparrow и ќе ги ставиме посетителите во приказната на многу возбудливи начини. Приказната ни е секогаш важна, но бараме и нови начини да ја раскажеме. Во прашање е вистинско искуство, од прва рака. Работевме со архивата и луѓе од самиот филм и навистина беше напорно да се подготви секој детаљ околу ова ново искуство.

Напиши коментар