Motherhood

Уредете ја собата за Вашето бебе според „Фенг Шуи“

Собата за бебе, треба да биде мирна и тивка, со весели и нежни бои и благо осветлување…

Сите предмети, треба да бидат од природни материјали. Постелата, не треба да биде со премногу вознемирувачки yang детали од цртаните филмови.

Избегнувајте:

1. Голем мебел…

2.Креветчиња веднаш покрај прозорците…

3.Креветчиња веднаш покрај вратите…

4.Близина на креветчето до ѕидот од тоалетот…

5.Близина на креветчето до ѕидот од кујната ( шпоретот, фрижидерот )…

Искористете го своето знаење од „ Фенг Шуи “ и другите знаења, кога е во прашања соба за бебе, но најважно од сé е да повикате радиестезист, кој претходно ќе одреди дали постои зрачење. Ако постои зрачење, неопходно е креветчето да го преместите на друго место, а тогаш заштитете го просторот со правилата на „ Фенг Шуи“.

И запомнете, ова не е само тренд…Според „ Фенг Шуи “, ова е животно упатство ! Кога е во прашање нашето најмило, вреди да се практикува…

Напиши коментар