Архива

мај 2013

Пребарување

Скопје 31 мај 2013 – Турскиот институт „Јунус Емре“ во соработка со Халкбанк Турција годинава започна со проект за зачувување на традиционалните турски ракотворби на Балканот. Идејата за овој проект произлегува од настојувањата да се спречи исчезнувањето на постоечките традиционални занаети и истите да се пренесат на идните генерации. Проектот…

Lacoste колекцијата за мажи за пролет 2013. освен светлите патики кој се вообичаени за пролет и лето акцентот го става на црната, смеѓата и…

Веќе ви прикажавме неколку идеи за пролетни комбинации. Сепак, топлите денови не мотивираат да експериментираме секојдневно. Затоа ви подготвивме уште неколку предлози за свежа…