Архива

јануари 2015

Пребарување

За оваа рецепта ви се потребни два големи корени (околу 500 грама) ѓумбир и 500 грама домашен мед. Коренот се лупи и се ренда ситно. Се меша во соодветен сад заедно со медот. Се меша добро, до хомогенизација. Така подготвената смеса се консумира 3-4 пати дневно, по 1 супена лажица…