Архива

февруари 2019

Пребарување

Светски рекорд за најголем собир на штрумфови беше постигнат во еден мал град Lauchringen во јужниот дел на Германија, три години по првиот неуспех на овој град, објави новинската агенција Frans pres. Во таа општина во Баден-Виртемберг на границата со Швајцарија, се собраа точно 2.762 штрумфови, односно учесници обоени во…