Архива

март 2019

Пребарување

На брачниот пар од градот Briv la Gajar во југозападниот дел, францускиот суд не му дозволи да го именуваат синот “Grizman Mbape” од презимињата на двајца фудбалери од таа земја. Агенцијата Франс прес вели дека судијата ги укинал првите две имиња на детето скоро пет месеци по раѓањето. Родителите потоа…

Една неодамнешна анкета покажа дека во одредени години навистина почнуваме да се претвораме во нашите родители. Жените почнуваат да се „претвораат“ во нивната мајка…