← НАЗАД НА БОЗА

ХИТЛЕР ЈА ПРЕЖИВЕА ВОЈНАТА, НЕ БЕШЕ УБИЕН ОД РУСИТЕ, СЀ БИЛО ЛАГА!

ХИТЛЕР ЈА ПРЕЖИВЕА ВОЈНАТА, НЕ БЕШЕ УБИЕН ОД РУСИТЕ, СЀ БИЛО ЛАГА!
111 Читања

Американскиот FBI објави документ што го потресе светот. Досието за бегството на Хитлер беше забележано на  21 септември 1945 година.

Федералното истражно биро на САД (ФБИ) објави документи за бегството на Хитлер во Аргентина по Втората светска војна.

Според објавените материјали, по падот на Берлин во 1945 година, Адолф Хитлер пристигнал со подморница во Јужна Америка, по што шестмина аргентински службеници му дале засолниште во јужниот дел на Андите, соопшти еден од вработените во ФБИ.

Се тврди дека ФБИ смета дека оваа информација е несигурна и нејасна. Раководството реши дека невозможно е да се продолжи со потрагата по Хитлер врз основа на оваа информација.

Според официјалните извори, Адолф Хитлер извршил самоубиство на 30 април 1945 година.

Досиејата за бегството на Хитлер датираат од 21 септември 1945 година.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk