Motherhood

Знам дека влегов во третиот триместар кога … 6 интересни факти за последните месеци од бременоста

Бебето веќе рапидно расте, раѓањето се приближува со неверојатна брзина и се чувствувате сè повеќе уморни и раздразливи.

Нема спиење, отечени сте и имате киселини …

Честитки, влеговте во третиот триместар од бременоста!

Поминаа шест месеци од бременоста, бебето веќе рапидно расте, а вие се чувствувате потешки и поуморни …

Да, сосема е разбирливо да се чувствувате на овој начин во третиот триместар од бременоста.

И покрај медицинските индикации, луѓето кои редовно испитуваат кога ќе пристигне бебето, но и почетоците на вашиот страв од раѓање се приближува, па ние издвоивме неколку интересни факти за третиот триместар од бременоста.

1. Сјајот во бременоста е заменета со оток во бременоста.

2. Заморот што не сте го почувствувале уште од првиот триместар се вратил.

3. Се бричите на слепо веќе со недели.

4. Подготвени сте да експлодирате ако друго лице рече „Спијте сега, додека сè уште можете“, затоа што не спиете ноќе.

5. Подготвени сте да му доставите известување за иселување на бебето.

6. Сакате да јадете СÈ, но СÈ ви предизвикува киселини.

Напиши коментар