Дестинации

„Корона стаклени градини“ – предлог за ресторан во Амстердам

Холандскиот ресторан сфатил како да понуди елегантен оброк на отворено за време на кризата со корона – мали стаклени прегради за двајца или тројца кои создаваат интимен простор на терасите на ресторанот.

Келнерите со ракавици и проѕирна маска на долги послужавници носат храна во сепарираните делови за да се оддржи оддалеченоста на гостите во ресторанот.

Иако концептот моментално се тестира само на семејството и пријателите од вработените во ресторанот ЕТЕН, кој е дел од центар за медијатички уметности во Амстердам, тие велат дека изгледа гламурозно, бидејќи гостите уживаат во оброкот под свеќи со поглед на водата.

„Многу е пријатно, убаво е и храната е одлична“, вели Јанита Вермулен, која беше поканета на вечера за проба.

Организаторите го нарекуваат проектот „Специјални оранжерии“.

Холандските ресторани ќе бидат затворени до 19 мај.

Напиши коментар