Sweet Home

Неверојатна колекција на мебел од гранки од дрвја

Уметникот и дизајнер, Себастијан Еразурис, дозволува природни форми да го диктираат дизајнот на неговиот мебел.

Всушност, тој создава полици и маси во стилот на дрвени структури кои ја инспирираат неговата работа.

Акцентирајќи го обликот на дрвото како нејзина фокусна точка, Еразурис ги одржува своите дизајни едноставни, вознемирувајќи ги само со стаклени панели кои придонесуваат за нивната функционалност.

Дрвјата што тој ги интегрира во неговите дела биле добиени од шумите во Јужна Америка, затоа што тој всушност ги адаптира гранките што паднале, додека го одржува интегритетот на оригиналниот облик на дрвото.

Иако дизајнот на Еразурис има тенденција да биде минималистички, тој сака да додаде и допир на апсурдност во него.

„За мене е многу важно секој проект да има барем мал пресврт, бидејќи на крајот на краиштата, сакам луѓето да го забележат очигледното и секојдневието во различно светло“, рече тој.

Напиши коментар