Дестинации

Нереална цветна бајка: Дали е ова најубавиот парк во светот?

Трошење зборови за да се опише оваа убавина е навистина излишно.

Цветниот парк Асикага во Јапонија се наоѓа во градот Асикага, оддалечен околу осумдесет километри од Токио.

Се смета за најдобро место во Јапонија за проучување на јапонските градини, а некои го рангираат меѓу најубавите паркови во светот.

Се протега на околу 94,000 метри, а најпознато е по Големата глицинија – дрво старо околу 150 години.

Благодарение на овие растенија, целиот парк е покриен со таканаречени цветни завеси во сите бои на виножитото.

Напиши коментар