Sweet Home

15 одлични ИКЕА идеи за украсување на домот

Икеа е одлична дестинација за сите оние кои планираат да го декорираат својот стан во блиска иднина.

По пристапни цени, можете да најдете скоро сè што ви е потребно за вашиот дом, од најголемите парчиња, до малите украсни детали. Но, пред да ги погледнеме прекрасните слики од Икеа, еве неколку совети што важат за секој што го декорира или го реновира својот стан, но е особено наменет за оние кои за прв пат го декорираат сопствениот стан.

Ако досега живеевте со родителите, во изнајмен стан или во студентска соба, веројатно не сте размислувале многу за декорирање на вашиот стан, така што основните совети поврзани со декорирање на вашиот стан се многу корисни.

При декорирање на станот, најважно е да изберете тематска боја, бидејќи сè ќе биде проследено со тоа подоцна. Не плашете се да изберете живописни бои. Иако можеме да видиме дека најмногу се прикажани становите во бела, беж, црна и сива боја, тоа не значи дека се најубави.

Ваквите бои се најчести кога украсувате стан затоа што можете да направите најмалку грешки со нив. Размислете за тоа што сакате. Без разлика дали сакате минималистички стан или стан кој одговара на вашите барања.

Ако се одлучите за првата опција кога го декорирате станот, внимавајте бидејќи нема да можете да ставите сè што сакате во станот и ќе мора да се откажете од многу нешта.

Од друга страна, ако се одлучите за целосни полици и многу лични работи, помирете се со фактот дека вашиот стан секогаш ќе изгледа малку неуреден.

Направете план на станот на хартија или сликајте го вашиот стан без мебел за полесно да го визуелизирате. Ова ќе ви овозможи да мислите надвор од сегашниот изглед на мебелот при декорирање на вашиот стан.

Свртете го она што ви пречи во ваша корист. Многу станови доаѓаат со некои работи што не можат да се менуваат или се премногу скапи за промена (подот, преградувањата, столбовите), но наместо да жалите за таквите работи, најдете начин да ги истакнете и да ги претворите во атракција.

Изберете ги завесите внимателно. Ништо не додава луксуз во станот како внимателно избрани завеси и килими. Теписите се уметничко дело на подот. Теписите, исто така, помагаат да се дефинираат области на повеќенаменските простории.

Вие не треба да ги ускладувате просториите едни со други ако не се поврзани со отворена врата, но можете ако сакате. Малите детали при удекорирање на становите прават голема разлика, но избегнувајте многу мали детали затоа што тие не го прикажуваат добриот вкус, туку даваат натрупаност.

Размислете и за одржувањето. Ќе се живее во вашиот стан. Секогаш имајте го тоа на ум. Прилагодете го станот кон себе, за да не бидете жртва на чистењето.

Напиши коментар