Art & Crafts

Како сѐ може да ја користите машината за миење садови?!

Што друго би можеле да направите во машината за миење садови, а што е забрането?!

Подолу се дадени 12 совети што можете да ставите во неа, и 8 што не треба во никој случај.

Меѓутоа, пред да ставите нешто во машината за миење садови, следете го ова правило: ако станува збор за нешто што ќе ве натера да плачете или да жалите по него ако се оштети во машината за миење садови, не ставајте го, туку рачно измијте го.

Исто така, направете добра проценка за чувствителноста на материјалот и проценете кој детергент треба да го ставите и колку.

Не мора да користите детергент за миење садови. Наместо во отворот за таблети, можете да ставите детергент директно на производот.

-1- Капа(качкет) може да ја изгуби својата форма ако се испере во машината за перење, но ќе ја зачува ако ја исперете во машината за миење садови. Забелешка: Не ја перете истовремено со садовите.

-2- Можете исто така да ги измиете чизмите за дожд во машината за миење садови, важно е да не заборавите да ја измиете машината за садови потоа, пред да ги наредите садовите.

-3- Може да миете и метални или пластични играчки во машината за миење садови.

-4- Керамичките фигурини и чинии можат да се мијат во машината за миење садови. Запомнете да ја прилагодите температурата.

-5- Лего коцките и другите мали играчки можат добро да се измијат во машината за садови.

-6- Четките и чешлите се одлични за миење во машината за миење садови. Запомнете да ја отстраните косата претходно, за да не го заглави одводот. Не ставајте природни материјали во машината за садови.

-7- Може да ги измиете решетките, пластичните капаци на прекинувачите и вентилите во машината за миење садови.

-8- Може да ги измиете градинарските алати во машината за миење садови, но бидејќи тие се во контакт со почва и пестициди, немојте да ги миете со ништо друго.

-9- Деловите на плафоњерките, лустерите и ламбите можат слободно да се мијат во машината за садови.

-10- Компирите можат добро да се измијат во машината за миење садови ако се стават на програма за испирање и секако без детергент. -11- Садови од леано железо, емајлирани, бакарни садови и тави добро се мијат во машината за миење садови.

-12- Спортски заштитници за колена и лакти што ќе ја изгубат формата во машината за перење. Работи што можат да одат во машината за садови, но навистина НЕ треба да ги ставате се:

-13- Кристални чаши

-14- Дрвени лажици и садови

-15- Предмети од месинг

-16- Добри кујнски ножеви

-17- Дрвени даски за месо

-18- Термос шишиња, чаши и садови

-19- Компјутерски тастатури, глувци и сè што содржи електроника.

-20- Риба, месо или која било деликатна храна.

Напиши коментар