← НАЗАД НА БОЗА
ФЕСТИВАЛСКА МАГИЈА ВО АМСТЕРДАМ: Еве зошто главниот град на Холандија во моментов е најпосетениот град на светот

ФЕСТИВАЛСКА МАГИЈА ВО АМСТЕРДАМ: Еве зошто главниот град на Холандија во моментов е најпосетениот град на светот

Амстердам има многу што да им понуди на туристите, а една од атракциите во изминатите седум години е необичниот фестивал. Главниот град на Холандија е...

Патувај | Нема коментари

Л.У.Д.И.Л.О. – хотел инспириран од „Игра на тронови“!

Л.У.Д.И.Л.О. – хотел инспириран од „Игра на тронови“!

Дали сакате да бидете барем на кратко Џон Сноу, Денерис, Ланистер, да бидете во друштвото на змејови? Погледнете го овој хотел во...

Патувај | Нема коментари

Сите сакаат да се отселат таму: Во оваа земја, условите за работа се идеални

Сите сакаат да се отселат таму: Во оваа земја, условите за работа се идеални

Ако сакате да започнете нов живот во странство, Германија е најдобро место за продолжување на вашата кариера, според едно ново...

Патувај | Нема коментари

Вообичаени трикови за ограбување на туристи

Вообичаени трикови за ограбување на туристи

Еве како туристите можат да настрадаат во различни земји. Постојат неколку универзални правила кон кои туристите треба да се придржуваат со цел да се...

Патувај | Нема коментари

Прва земја во светот што бара од секој турист да положи заклетва: Кој ќе ја прекрши, плаќа парична казна од еден милион долари

Прва земја во светот што бара од секој турист да положи заклетва: Кој ќе ја прекрши, плаќа парична казна од еден милион долари

Зголемувањето на туризмот носи профит, но не носи ништо добро за животната средина. Една мала земја, односно 13-тата најмалата држава во светот, Palau,...

Патувај | Нема коментари

Најдобри дестинации за оваа година

Најдобри дестинации за оваа година

Ако планирате да патувате некаде оваа година, оваа информација ќе ви биде од голем интерес. Lonely Planet ја објави својата годишна листа на најдобрите...

Патувај | Нема коментари

Еден од најубавите шпански градови што не е на туристичката мапа

Еден од најубавите шпански градови што не е на туристичката мапа

Туристите кои ја истражуваат Шпанија можат да видат сосема различни градови како Барселона, Севиља, Билбао, па дури и Малага. Сепак, постои уште еден...

Патувај | Нема коментари

Празници над облаците: видиковец Pyramidenkogel

Празници над облаците: видиковец Pyramidenkogel

Заштитниот знак на австриската провинција Корушка е видиковецот на планината Pyramidenkogel, кој се наоѓа веднаш до границата со Словенија. Иако за да го...

Патувај | Нема коментари

Амстердам – Нова година

Амстердам – Нова година

Традиционално патување, невидена веселба на улиците, половина Европа во најлибеларниот град ... По посетата на Минхен, престолнината на Баварска,...

Патувај | Нема коментари

Ако сте прв пат во Италија, еве каде треба да јадете, да пиете вино и кафе и кои места морате да ги видите

Ако сте прв пат во Италија, еве каде треба да јадете, да пиете вино и кафе и кои места морате да ги видите

Кога сте во Италија, запомнете го советот на луѓето кои често патуваат таму. Неколку туристи кои редовно ја посетуваат Италија ги споделија своите...

Патувај | Нема коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk