← НАЗАД НА БОЗА

Безобразно богат: Погледнете ја колекцијата на автомобили на султанот од Брунеи

Безобразно богат: Погледнете ја колекцијата на автомобили на султанот од Брунеи
1486 Читања

Тука има неколку стотици милиони евра, кој да ги брои. Погледнете во гаражата на султанот Hassanal Bolkiah, султанот на Брунеи, една од најбогатите земји која лежи на црно злато.

 

Велат дека колекцијата брои над 5000 брзи и спортски, но и елегантни и луксузни автомобили.

Тој е законот во Брунеи, се е прилагодено по неговите потреби и желби. Па не е ни чудо што има ваква колекција. Да не заборавиме, во колекцијата има и Boeing 747, кој е со позлатен намештај, а само он си знае за што му е:)

http://www.youtube.com/watch?v=9KniJ2iOkfc&feature=related

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk