Free zone

Екстремно: сурфање по вулкан

За многумина од нас гледањето вулкан од кој извира лава 1000 метри во височина е доволно возбудлива слика. Но, адреналиските зависници сметаат дека тоа не е доволно. Тие сакаат да се спуштат на даска за сурфање по работ на активниот вулкан, со 80 километри на час!

Ова поинакво сурфање го откри австралијанецот Дарин Веб во 2005 година, па од тогаш стана популарен “спорт” помеѓу туристите кои доаѓаат во близина на Никарагва.

Погледнете го видеото и осетете го адреналинот кој тие го чувствуваат за време на оваа активност.

Напиши коментар