Celebrity

И Бијонсе е плагијатор?

Според изјавата на една светски позната кореографка, Бијонсе ги копирала нејзините чекори во полза на својот нов спот.

–        Најлошо во целава приказна е што ниту Бијонсе, ниту некој друг од нејзиниот тим не се труди да го сокрие фактот дека краделе од мене, вели една од најпознатите кореографки по модерни танци Ана Тереза Де Керсмекер (51).

Во својот најнов спот за песната „Countdown“, Бијонсе (31) ги копирала чекорите од музичките видеа „Achterland“ и „Rosas danst Rosas“ кои ги снимила Ана.

–        Ова е крајно безобразно. Се недевам дека не мислеле оти можат мирно да ги украдат чекорите и да ги претстават како свои, бидејќи се работи за познато дело низ целиот свет, додава кореографката.

Напиши коментар