After Midnight

Како изгледа да се живее по Библијата?

Ретко кој би се осудил на овој живот, па затоа ние ќе се потрудиме да ви доловиме дел од животот кој би го имале доколку живеете по правилата на Библијата.

Една жена од Америка, Рејчел, живеела по овие правила една цела година. Таа строго се придржувала кон сé што е напишано во Библијата.

За цело време ниту еднаш не се ишишала, кога го имала месечниот циклус не се приближувала до мажот и во тоа време спиела во шатор во дворот, во тие денови не седнувала на ниедно друго место во домот освен на едно перниче за да не извалка…На својот сопруг ми се обраќала со “Господине…”, кога ќе погрешела за нешто себе си се казнувала со тоа што седела на кровот од куѓата сама…

После таа година и тој начин на живеење Рејчел дошла до еден заклучок кој вели: “ Да Библијата вели дека мажот треба да е над жената, но секој оној кој подобро ќе ја прочита и совлада ќе види дека Библијата дозволува жената и со восјка да раководи, но секогаш ќе биде потчинета пред сопругот.

Напиши коментар