← НАЗАД НА БОЗА

Мажи со повисок IQ помалце ги изневеруваат своите партнерки:)

Мажи со повисок IQ помалце ги изневеруваат своите партнерки:)
780 Читања

Мажите со поголем коефициент на интелигенција помалце ги изневеруваат своите партнерки отколку оние помалце интелигентните. За разлика од нив, кај жените не стојат така работите.

До овој заклучок е дојдено после една обемна студија направена на Британскиот универзитет. Во студијата учествувал огромен број на мажи од различна возрасна група.

Овој заклучок научниците го објаснуваат со фактот дека попаметните мажи неверството го заобиколуваат бидејќи можат да го совладаат . Со тоа тие докажуваат дека мажите со повисок IQ имаат побрза психолошка еволуција.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk