After Midnight

Мажите насетуваат неверство! Пазете!

Мажите се поинтуитивни и почесто од жените предчувствуваат за неверството на својата партнерка. Парадоксот е во тоа што жените повеќе се сомневаат, но ретко успеваат да откријат доказ за неверството на својот партнер, тврдат американските психолози. Тие анкетирале анонимно повеќе од 200 парови од кои 18% жени и 30% мажи изјавиле дека го сметаат  сомнежот во партнерот како реално и мошне веројатно неверство. И замислете дури 94% од случаите биле во право. Штом се сомневате во неверство, огромни се шансите дека тоа е и реално извршено.  Меѓутоа мажите биле далеку по точни во своите претпоставки за разлика од жените. Кога мажите се сомневаат, ретко грешат. Во одговорите мажите биле по искрени, додека жените често се обидувале да го скријат или оправдаат неверството.

Напиши коментар