Free zone

Неверојатните еспресо машини

Со една ваква неверојатна еспресо машина сигурно би уживале пиејќи го вашето кафе во ладните зимски денови, слушајќи добра музика. Овие машини ќе ви овозможат да уживате исто така додека го приготвувавате вашето кафе. Ајде да погледнеме:

“Pearl”,  Andreas Diefenbach, изработена од бела керамика со златни елементи, со совршена, едноставна форма.

“esPRESSivo”, by Shao-Lun Chao, уникатен кафемат кој ви овозможува да го подготвите вашето кафе на отворено.

One Arm Coffee Bandit! The Nilko “IMO”, by Alisson Wilson Stroher, едноставен и убав, наречен е раката робот, поради неговиот специфичен изглед.

“Deconstructed” Espresso Machine by Adam Zerbib, кафемат со кубистички изглед како дело на Пикасо.

“Cocoon” Coffee Machine by Jan König, со две сферични чинии.

“Hottie”, by Arpan Maiti, употребено е сребро како проводен материјал.

A Cool Jet Set & A Cup Warmer Tray

“Professional Coffee Maker”

“Heart Bean Coffee Grinder”, by Adi Navwany, Michal Shamsian, Itamar Paloge & Danielle Ram

Надополнете ја вашата кул еспресо машина со “млеко арт машината”, ако ви се допаѓа она што го гледате на сликите подолу… Специјализираната “млеко арт” машина стана многу популарна поради неверојатните сликички на кафето направени од пена.

Други чудни примероци на кафе култура и апаратура

Студентите на “Shenkar” колеџот за инженерство и дизајн во Тел Авив, Израел, се одговорни за овие дизајн идеи за еспресо чаши.

МЈ е Brevetti  Gaggia е неворојатната еспресо и капучино машина од кујната на Мајкал Џексон, изработена од полиран хром и месинг, чија цена изнесува 2000$.

 

Напиши коментар