Новата фризура и тренди гардероба кај жените се особено потребни за да си ја зголемат самодовербата после раскинувањето. Истражувачите откриле дека на врвот на женската листа ефикасни лекови после раскинување се: нови чевли, членство во теретана, шминка, маникир, гардероба….

Британската студија во која учествувале 2.000 жени утврдила дека дамите после раскинувањето се преиспитуваат што има тргнато обратно. Исто така, пола од испитаниците признале дека потполно го промениле својот изглед бидејќи се чуствувале несакано.

Добрата вест е дека четвртина од припадниците на поубавиот пол кажало дека новиот имиџ вреди потрошени пари, бидејќи им помагало повторно да ја вратат самодовербата.

Освен шминката, фризурата и гардеробата 6 % од оставените жени пробуваат да се чуствуваат повеќе секси и се одлучиле за пластична хирургија, а од нив 14 % после раскинувањето веднаш почнале со диета.

Напиши коментар