← НАЗАД НА БОЗА

Жените паѓаат на мажи со длабок глас

Жените паѓаат на мажи со длабок глас
1183 Читања

Жените се многу чувствителни на бојата на гласот, повеќе им се допаѓаат длабоки отколку високи тонови. Научниците од универзитетот Абердин велат дека дамите со помош на гласот го проценуваат генетскиот квалитет и некои особини, како што се антисоцијалното однесување и недостаток на емотивност.

Кога го проценуваат потенцијалниот пратнер жените се потпираат на своето сеќавање, со што за кратко добиваат информација за особините на мажот, како и за неговото однесување во минатото. Покрај тоа што гласот влијае на изборот на партнер, докажано е дека женската меморија подобро работи кога информациите ги добива од некој со длабок глас.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk