After Midnight

3 камасутра пози! Ќе зажалите ако не ги пробате!

Древните Кама Сутра , текстови потекнуваат од индиската санскрит книжевност на тема еротска љубов. Авторот на текстовите е хиндуистичкиот филозоф Mallanaga Vatsyayana, кој не ги напишал, со цел на сексуален прирачник, како што западот ги доживува, туку како прослава на сензуалноста и на духовноста. Но поради илустрациите и позите кои ја будат фантазијата, тешко е да не најдеме инспирација во нив.

Според тоа, ви наведуваме 3 најстраствени Кама Сутра пози…

Длабока положба

Оваа поза, овозможува потполна пенетрација, по што и потекнува и името. Легнете на грб, рацете подигнете ги над главата, а едната нога ставете ја на неговото рамо. Вашиот партнер може длабоко да пенетрира, што ќе ви овозможи интензивен оргазам. Исто така, оваа положба му годи на мажот пред се поради длабоката пенерација.

Во вртлогот на страста

Партнерот седи на креветот додека вие му приоѓате одозгора и седите на него , така што ќе му бидете свртени со грб. Наведнете се нанапред за да може вашиот партнер да пенетрира во вас, а притоа со рацете да ве држи за струкот и градите. Идеална поза е за жените кој не можат лесно да доживеат оргазам бидејки вака стимулацијата на клиторисот е константна. Оваа поза е добра и за двата партнери, бидејки и мажот ќе може длабоко да пенетира, а притоа ќе ужива во страствената прегратка.

Слон

Оваа поза не бара многу енергија , а овозможува силно чуство на блискост. Наместете се во поза ”лажишки”, односноо, треба двајцата да легнете на бок, а партнерот да биде зад вас. Вашите нозе треба да бидат свиткани во колената бидејки во таа положба природно се потпирате на неговите гениталии. И вам но и нему, сигурно ќе му одговара оваа поза. Нему поради тоа што може да се движи без пречки. А вам , бидејки стимулацијата на Г точката, ќе ви биде загарантирана.

 

 

 

 

 

 

 

Напиши коментар