After Midnight

60 години потрага по G – точката и пак ништо!!!

Сите ја бараат и никако да ја најдат!!!

Контроверзиите околу постоењето на Г-точката не престануваат!!! Или научниците користат лоши методи и технологии во „ловот“ на мистериозното „црвено копче“ за активирање на женскиот сексуален врв или таа ТОЧКА едноставно не постои!!!

Објективните методи не успеваат да понудат цврст и сигурен доказ за постоењето на анатомското место кои е поврзано со прочуената Г-точка“ – тврди Amik Kilčevski уролошкиот хирург од Универзитетот Јеил, во новото издание на „ Journal of Sexual Medicine “

Кичевски и неговиот тим ги истражиле сета медицинска литуратура од 1950 до 2011 во која се објаснува постоењето на Г- точката. Но потрагата по докази за нејзино постоење не ги дала очекуваните резултати. Г-точката и понатаму останува нерешлива енигма.

Не постои дел во подрачјето на дистиналниот предел на вагиналниот ѕид кој со стимулација доведува до оргазам. Пробавме на сите можни начини сите можни современи методи, испитавме над 20000 жени, но не можеме да дадеме цврст и одржан  одговор дали Г-точката е мит или реалност!!! – истакнува Кичински.

Потрагата продолжува!!!

Напиши коментар