Free zone

86 годишна гимнастичарка – годините не се изговор за нашата неактивност

Оваа германска гимнастичарка влезе во Гинисовата книга на рекорди како најстара гимнастичарка на светот.

Иако има 86 години таа има тело кое е многу еластично и без проблем изведува најразлични акробации. Води здрав живот, се занимава и со јога, па пресудете зошто та изгледа вака и може да се движи повеќе од било кој друг млад човек.

Напиши коментар