Free zone

Ако сеуште барате работа, НАСА ја има правата понуда

Барате работа? Ако од секогаш сте сакале да бидете астронаут или да јадете еве ја вашата шанса. НАСА бара луѓе кои ќе ја тестираат храната за астронаутите. Кандидатите ќе имаат симулиран пат до Марс и ќе јадат некаква храна.

За цело време научниците ќе забележуваат какви реакции има од храната како што е брашно, шеќер, сушено месо. Со таа цел истражувачите бараат шест луѓе кои ќе ја облечат свемирски одела и ќе јадат свемирска храна. Тоа ќе биде нивна задача која ќе трае 120 дена.

За да се кандидирате треба да имате диплома од билогија, физика, математика или од кумпјутерските науки и потребно е посебно професионално искуство.

И едно мало разочарување за пушачите, тие и луѓето кои не знаат ангиски не доаѓаат во предвид. Платата за овој ангажман е 5000 долари.

Напиши коментар