After Midnight

Арогантните мажи се повеќе посакувани од веселите и насмеани мажи

Една канадска студија докажа дека намуртените и арогантни мажи повеќе ги привлекуваат жените, бидејќи оние мажи кои се насмеани, весели и позитивни не оставаат впечаток дека се силни, моќни и мажествени.

Зошто е тоа така? Значи ли тоа дека насмевката за време на запознавањето е пречка за да стигнете до женското срце. Оваа студије, спроведена на државниот универзитет во Британска Колумбија, им препорачува на мажите да делуваат „мажествено“, односно да не се смеат и да не бидат премногу весели на првиот состанок.

За разлика од мажите, кои ги привлекуваат жени кои изгледаат среќно, но не и самоуверено и гордо, жените сакаат мажи кои се арогантни, намуртени, бидејќи тие делуваат силно и мажествено, а инстинктот на жените им вели да бидат привлечени од мажи кои ќе можат да ги заштитат, тврдат истражувачите.

Значи, толку од теоријата дека смислата за хумор е најважна, а???

Напиши коментар