Free zone

Автомобил од кутии цигари во возна состојба

Студенти од Кина направиле автомобил од кутии цигари кој може навистина да се вози. На ова се одлучиле откако ја пренесоа пораката дека пушењето е штетно.

Автомобилот “No smoking” е направен од 10.280 кутии цигари. Од скицирањето на оваа идеја, па се до изработката на автомобилот “забрането пушење” требале да потрошат речиси осум месеци. Освен кутиите во изработката искористиле и рециклиран челик, кој подоцна бил обложен со кутии цигари.

Напиши коментар