Едноставна, богата, свечена торта…
НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:
5 жолчки
200 грама шеќер во прав
600 грама мелени бисквити
200 грама бадеми
125 грама путер
2 децилитра сок од портокал или праски
Слатка павлака
200 грама чоколадо
НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:
Жолчките и шеќерот сварете ги на пареа. Мелените бисквити соединете ги со бадемите и прелијте ги со сокот од портокал или праска и убаво измешајте.
Додадете го кремот од жолчки и шеќер, потоа претходно изматениот путер. Така добиениот пандишпан обликувајте го желба ( можете да користите и модли)
Печете на 180 степени 20 минути.
Тортата прелијте со 100 грама топено чоколадо. Од страна посипете бадеми.
Изматете ја слатката павлака во неа додадете 100 грама чоколадо и декорирајте.
Уживајте!!!
