Free zone

Чудо на природата – потполно црвена плажа

Необичната тристичка атракција, позната по својата карактеристична црвена боја  се наоѓа во Кина.

Сместена е покрај течението на реката Лиаохе во Североисточна Кина. Таа е посебна во раната есен, кога потполно поцрвенува. Црвената боја ја добива од тревата која е многу специфична и поцрвенува кога зрее. Погледнете како изгледа оваа плажа:

Напиши коментар