Мојата кујна

Cupecake од банани со крем од какао

Проверете зошто овие колачи се најпопуларни во Америка.

Потребни состојки за 12 парчиња:

–      120 гр брашно

–      120 гр шеќер

–      1 лажичка пециво

–      1 лажичка цимет

–      еден прстофат мелено каранфилче

–      прстофат сол

–      80 гр путер

–      1 лажичка мелен ѓумбир

–      120 мл млеко

–      2 јајца

–      160 гр банани, испасирани како пире

Потребни состојки за кремот:

–      250 гр шеќер во прав

–      100 гр путер

–      50 гр какао во прав

–      40 мл млеко

Подготовка:

Најпрво направете го кремот. Изматете го шеќерот, путерот и какаото со миксер на средна брзина. Мешајте додека сите состојки не се поврзат. Малку по малку додавајте го млекото, и матете со миксерот уште пет минути. Колку подолго го миксирате кремот, толку тој ќе биде покремаст и погуст. Ставете го кремот во фрижидер да се излади околу половина час.

Загрејте ја рерната на 170 степени и припремете ги калапите. Брашното, шеќерот, пецивото, циметот, ѓумбирот, каранфилчето, солта и путерот измешајте ги со миксер додека не добиете мешавина налик на песок.

Мешајќи со миксерот додајте го млекото. На крајот додајте ја испасираната банана и убаво промешајте со дрвена лажица. Распоредете ја смесата во калапите и печете околу 20 минути, или додека не добијат кафенкаста боја. Изладете ги убаво и премачкајте ги со кремот. За да изгледа поубаво кремот нанесете го со шприц.

Write A Comment