After Midnight

Дали мажите и жените може да бидат само пријатели?

Колку пати сте си го поставиле ова прашање? Дали конечно успеавте да извечете заклучок или да дефинирате некој став?

Одговрот на ова прашање го донесоа научниците и открија дека мажите и жените, модат да бидат само пријатели…помалку или повеќе…

Истражувачите од универзитетот во Висконсин, ги проучуваа односите помеѓу меѓусебните пријателства на 400 лица. Резултатите покажаа дека иако е можно да имате само пријател, постои голема можност тој на крајот да се вљуби во вас. Всушност веројатноста, вашиот пријател да се вљуби во вас , е многу поголема отколку вие во него.

Но, истражувањата покажаа дека мажите многупати можат и да си вообразат дека нивната пријателка е вљубена во нив, што не значи и дека е точно.

Значи, без разлика што мислите, иако го сметате вашиот однос само за пријателски, сепак, вашиот пријател може да има поинакво толкување.

Иако поретко, и жените можат да се вљубат во нивнит најдобар пријател. Но за разлика од мажите , кај нив тоа може да се случи само ако се сингл, односно ако не се во врска. Значи, иако се убави машко-женските пријателства, можат да бидат и многу проблематични, бидејки можат да се претворат во нешто покомплицирано.

Напиши коментар