Free zone

Дали знаевте дека…?

Ова се интересни факти, за кои искрено не сум слушнал никогаш. Мислев дека ќе биде добро да го споделам со вас 🙂

Дали знаевте дека…

Сонцето ќе свети барем уште 7 милијарди години?

Дека топлата вода се смрзнува побрзо од ладната?

Дека делфините спијат со едното око отворено?

Дека балерината троши исто толку енергија колку и дрвосечачот, кога таа танцува на врвот од прстите?

Дека крикот на лавот се слуша и на 8 км оддалеченост?

Кога сите луѓе од Кина би се качиле на стол и во исто време скокнат од него ќе ја поместат Земјата од нејзината оска?

Остригата може да си го промени полот во текот на својот живот безброј пати.

Медведите се плашат од музика.

Полжавите непрекинато може да спијат до три години.

Звукот патува три пати побрзо низ вода, отколку низ воздух.

Комарецот има 47 заби.

Желките може да дишат низ задникот.

 

Напиши коментар