After Midnight

Еве зошто се женат мажите!

Конечно е срушен митот дека жените ќе сторат сé за бурма. Не само што мажите се поспремни, туку би направиле се за да се оженат, а љубовта и привлечноста не им се 1- ви на листата.

Неодамнешната анкета покажа дека,мажите се склони да влезат во брак, со жена за која и чувствуваат дека  не е за нив, а склони се за бракот да сорат сé.

Во анкетата од 5000 испитаници , самци и самици, 31 % мажи за разлика од 23%жени, признаваат дека би се сложиле на брак со личност која има сé што тие сакаат , но во која не се вљубени.

21 % мажи, одат подалеку и велат дека би се врзале брачно, и покрај тоа што личноста сексуално, не ги привлекува.

Потребата за брак, беше идеална, кај мажите во 20тите години. За разлика од оние во 30тите, а кај оние во 40 сетите, нагло се појачува.

Очигледна потреба кај мажите е дека се женат само поради бракот, односно должноста кон општеството, потпората и сигурноста која ја носи со себе, а не поради љубов и вистинска привлечност.

Помислата за живот во самотија, може да биде поразителна. Сродните души се пронаоѓаат ретко. Според Том Фант, здравствен советник од Њујорк.

Мажите на овие состојби, не се имуни, иако се прават силни и велат дека не чувствуваат страв, осаменост а уште полошо несигурност.

Истата анкета покажа дека 44%мажи, наспроти 50%жени, веруваат дека лошиот сексуален живот може да доведе до распаѓање на врската.

Напиши коментар