Celebrity

Филм за девојчето кое се спријатели со Смртта!

Романот на Markus Zusak во кој дејството се одвива за време на Втората светска војна ќе биде преточен на филмско платно.

„Крадачката на книги“ е роман за „девојчињата, еден хармоникаш, за фанатичните Германци, за еден еврејски боксер и за многу крадење“. Деветгодишната Lizel останува без своето семејство кое е пратено во еден концентрационен логор. Таа живее со старателско семејство во работничкиот крај на градот. Lizel краде книги, а нејзината приказна и ја раскажува на Смртта.

Засега не е познато на кого му се доверени главните улоги, но се знае дека режисер на остварувањето ќе биде Британецот Brian Percival.

Напиши коментар