After Midnight

Големи гради или памет???… Прашањето е сега!

Шокантни резултати од истражувањето направено во Велика Британија откриваат дека половина од девојките на возраст помеѓу  18 и 25 години, подобро би имале големи гради отколку висока интелигенција.

Третина дури би биле спремни да ја менуваат паметта, само кога би имале поголеми гради доколку е возможно….Очигледно е дека после ваквите констатации нема што да се менува….кога памет,очигледно немаат.

Научниците кажуваат дека за ова се криви медиумите и промовирањето на естетската хирургија. Така, докажано е дека 60% од испитаните девојки, сметаат дека машките повеќе би ги сакале, кога би имале поголеми гради.

Девојките, исто така би ја менувале својата интелигенција за витка линија и идеални пропорции, а дури 80% од девојките сметаат дека  машките ги проценуваат само врз основа на изглед.

Ваквите искривени вредности кои владеат низ светот, полека, но сигурно стануваат тренд, кој влијае лошо на општеството…

Останува да се надеваме на промени !

Напиши коментар