Free zone

Големиот задник е добар за здравјето

Големиот задник е добар за здравјето, ова е последниот заклучок на научниците. Освен тоа што буди задоволство кај посилниот пол, големиот задник е добар и за женското здравје. Научниците тврдат дека масните наслаги кои се наталожени во задникот го намалуваат нивото на лошиот холестерол, а го покачуваат нивото на добриот, за разлика од масните наслаги на стомакот. Исто така маснотиите на задникот штитат од развој на дијабетес.

Маснотиите доаѓаат во добар и лош облик, а согорувањето на добрите масти не е добро за здравјето. Масните наслаги на задникот и колковите се тампон зона за мастите кои кога би биле во другите делови од телото би можеле да направат проблем.

Како и да е, жените со големи задници си загарантирале добро здравје, а воедно и големо внимание од мажите.

Напиши коментар