Free zone

Хеликоптер автомобил

Иновативниот автомобил кој се трансформира во персонален хеликоптер е дизајниран од страна на PAL-V.

На земја тоа е супер спортски автомобил, а само за неколку минути може да се протегне опашката роторот се вклучува и може да бидете подготвени за летање.

Ова персонално копнено и воздушно возило како што го нарекоа, најверојатно ќе влезе во производство во 2014 година.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SgHSaNtAMjs

 

 

Напиши коментар