After Midnight

Дали емоционалното неверство е исто што и физичкото?

Емоционална измама

Ова е “невин” однос кој нас директно не води во емоционална измама, и оваа појава претставува сериозна закана за врската. Емоционалната афера почнува како пријателство, онлајн пријатели, често со колегите изгледа безопасно но полека напредува во нешто повеќе. Постепено замаглување на границата помеѓу пријателство подлабока интимност доведува до среќни парови и ситуација која не сте ја очекувале. Повеќето луѓе имаат визија дека неверството кон еден партнер започнува со сексуална афера и себично живеење на двоен живот се додека не се распадне.

Емоционалното неверство во принцип не се разликува, така што остава многу парови изложени на неговите штетни ефекти. Најдобрата одбрана на парот против емоционалното неверство е да разговарате и да дознаете нешто за тоа, за да го зацврстите вашата врска.

Привлечноста е основна состојка на емоционалната афера. За самата да покрене привлечност емотивната афера, секој мора да развие блискост на крај, чувство на поврзаност со лицето кое ја заменува неговата сегашна врска.

Напиши коментар