Free zone

Идеален кристал за љубов

Има одредени кристали кои имаат моќна фрквенција и ја привлекуваат љубовта. Велат дека тие кристали го отвараат патот да личноста, па ако сакате да освоите само подарете го овој кристал пред било што друго да направите. Таков кристал е розевиот кварц.

Легендата вели  дека Адонис ја освоил големата љубов на Афродита на еден посебен начин. Кога таа била нападната од Ареј Богот на војната, побрзала да се спаси во еден жбун. Тогаш белиот кварц се претворил во розев. Така Зевс се решил да ги оживее Адонис и Афродита на шест месеци,а розевиот кварц станал симбол на смирување и љубов. Младите римјани многу често си подаруваат розев кварц со цел да ја искажат својата љубов.

Розевиот кварц е есенциален и за лекарите. Тие велат дека тој ги олеснува болките, емоционалните рани, депресијата, стресот, стравот и лутината.

Розевиот кварц е одличен за привлекување на љубовта. Се верува дека кога го имате крај себе кавгите ги нема, страста е поголема….

Ова се неколку причини зошто треба да и подарите розев кварц на партнерката.

 

Напиши коментар