Free zone

Јахта обложена со 100.000 кг злато

Оваа јахта во која се наоѓа кип направен од коски од еден диносаурос, со луксузот кој го има зад себе далеку го остави бродот на Абрамович, Еклипса. Дизајнерот на оваа јахта е човек кој се занимава со драгоцени камења, и веќе има купец.

Јахтата е обложена со огромна количина на злато и се предвидува дека ќе има цена од 4,5 милијарди долари. Дизајнерот на јахтата тврди дека таа е долга 300 метри и за да биде обложена со злато биле потребни 100.000 кг злато. И тоа не е се. Во спалната соба има ѕид кој е направен од метеор како и аквариум од 68 килограми 24 каратно злато.

Изработката на јахтата траела три години и конечно е завршена во Малезија.

Напиши коментар