Мојата кујна

Капри торта

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА

За 4лица

200 грама шеќер

5 јајца

250 грама мелени бадеми

200 грама маргарин

200 грама чоколадо за готвење

0,5 децилитри вода

Инстант кафе

За декорација

50 грама бадеми

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

Пенасто изматете ги јајцата, шеќерот, мелените бадеми и квасецот.

Чоколадото за готвење искршете го и заедно со маргаринот истопете го на пареа, со постојано мешање. Кога ќе добиете компактна маса тргнете го садот од оган. Веднаш додадете го претходно подготвеното инстант кафе, мешајте за цело време. Оваа смеса додадете ја на претходно подготвената смеса од јајца.

Добиената смеса ставете ја во претходно намастен калап по желба и печете 45 минути на 200 степени Целзиусови.

Уживајте!!!

Write A Comment