Free zone

Книга и пиштол во едно

Њујоршкиот уметник Роберт ги длаби старите книги кои ги наоѓа на отпади или продавниците за стари книги, со цел да дојде до неверојатни скулптури на пиштоли.

Книгите се прекрасно вандализирани и вратени во живот на еден поинаков начин, со цел да се спротистават на оној кој ги претворил во ѓубре.

 

Напиши коментар