After Midnight

Колку треба да трае сексот за да биде квалитетен?!

Сигурно на многумина понекогаш им треба секс „на брзинка“… Но тука се поставува прашањето колку време е потребно двата партнери да бидат задоволни од самиот чин…???

Сексот е многу важен елемент во секоја врска, без секс ниедна врска не може да опстане. Вообичаеното времетраење на сексот , со се мазење, предигра и пенетрација, мора да трае подолго од 30 минути. Се под 30 минутен секс според сексолозите кај жената предизвикува незадоволство.

Доколку Вие се уште не сте ги постигнале тие битни 30 минути, потребно е да поработите на случајот доколку сакате вашата сакана да биде задоволна. Се препорачува секое „работење“ да биде малку подолго од претходното. На тој начин не само што ќе ја задоволите партнерката туку ќе потрошите некоја калорија повеќе.

Истражувањата недвосмислено покажуваат дека просечната пенетрација е 14 минути. Сепак ова не значи дека и Вие треба да издржите толку време. Доколку не можете искористете ја својата фантазија, запознајте го телото на Вашата партнерка, користите помошни „помагала“ и …

Со среќа!!!

Напиши коментар