Celebrity

Колку заработил PSY од „Gangnam style“

Gangnam Style во рекорден рок станала најлајкувана, па набрзо и најгледана песна на YouTube. Песната е прегледана повеќе од 908 милиони пати, а Пси на својот канал има преку 1,4 млијарди прегледи. Што мислите, колку успеал да заработи од тоа?

Gangnam Style треска ја тресе целата планета, а Park Jae-Sang, многу подобро познат под името Пси станал главна атракција. Како се ближи крајот на годината, одредени медиуми прават пресметка кој колку заработил претходните 12 месеци. Пси според достапнте податоци до сега заработил 7,9 милиони долари, што е малку ако се земе во предвид популарноста на песната.

Напиши коментар